Pictogram

Idag inhandlades fiskar. Ja, ni läste rätt: fiskar.
De är enna gullepluttar. De är blåa med vita läppar. Som läppstift! Det kallar jag fisk med flyt. Även fast fiskar inte ska flyta, det är tydligen ett dåligt tecken. Jävligt tur för dem att inte jag ska ta hand om dem sen!
I den där asroliga butiken finns det en tjock, lång, svart fisk med stora, gula glasögon vid namn Jürgen. Och nej, han har inte glasögon, utan det ser ut som om han har ögon av glas. Om man tittar från sidan ser man genom dem! Haha! Det står en lapp över akvariet där det tydligt står att man inte får ha någon kroppsdel över själva akvariet. Då blir du en kroppsdel fattigare på ett ögonlock (ögonblick)! Han är söt. Han ser ut som en hund.
På tal om förklarande lappar över saker, så har vi blivit lite trötta på våra grannar. De kan inte läsa lappen där det står att man ska platta ihop pappersförpackningarna över soptunnan i soprummet, så vi gjorde ett helt eget pictogram bara för dem!
"Pappersförpackningar kastas ihopplattade, för att vi ska få mer plats i soptunnan. För de som inte är läskunniga finns det ett förklarande pictogram. :)"

Såhär efteråt tänker jag att "för att vi ska få mer plats i soptunnan..." kan tolkas fel av den som vill. Vi bor faktiskt inte i soptunnan, folks!
/ Gabbi

Kommentarer
Postat av: Kevin Håkansson

Hahaha, dom i ditt hus verkar vara ganska sega :P Nice med akvarium :D Eller, sålänge någon orkar att göra rent det är det nice ;)

2010-07-30 @ 19:33:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0