Morbror

Idag har jag träffat min käre morbror och hans flickvän. De är så himla goa!
De bor i Göteborg, gör de. Jag kommer knappt ihåg senaste gången jag hälsade på. Jag tror jag var runt 10 år gammal. Min morbror hade en rolig granne som klagade om man gick på golvet. Sen kunde man knappt bada heller, för då klagade han på att det läckte igenom till hans tak. O de som hade ett sånt här gigantiskt inkaklat badkar så vattnet når upp till hakan. Men det värsta var att den här grannen lade lappar i brevlådan istället för att komma själv och säga till. Rolig människa det där.
Men, iallafall, så fick jag äntligen träffa honom och hans tjej idag. Som vanligt är han jäkligt rolig. Jag tror jag satt 7 timmar vid det där köksbordet och bara pratade o skrattade. Sen snodde de min läsk till sitt vin, som de fick dricka för att det var semester. Såklart. :)
Han visade bilder på djur i en park i Göteborg, vad den nu hette. Säkerligen något skitenkelt, för jag kommer inte ihåg det. Bra exempel på mitt extrema minne. I varje fall så visade han en bild på en påfågel med stjärtfjädrarna utslagna. "Det här är en påfågel". Sedan bläddrade han till nästa bild på en påfågel, där stjärtfjädrarna var nere. "Och det här är en avfågel". Jag höll på att avlida av skratt där. Egentligen måste det ju vara så, tyckte han. Lagom skönt sådär.
Under hela den här tiden spelade han sin favoritmusik för mig. Lite techno-synth-pop-industri-aktigt. Många av låtarna kommer jag ihåg sen jag var liten. Liksom, Aha. den här känner jag igen!
Och min fina mormor har gjort ännu mer smycken till mig. Ett berlockarmband med ugglor och pärl-hallon. Och sedan ett halsband med en blomma av silvertråd och pärlor i olika storlekar och färger hängandes i ett vitt band med prickar på. Mycket kärlek.
Imorgon skall jag sätta igång med akvarell-målande. Precis.
/ Gabbi

Aptitretande ost

Alldeles nyss såg jag något riktigt konstigt på nyheterna. De visar mögliga ostar i sina plastförpackningar. Sen ser man hur en kvinna i hårnät delar på osten, och tar bort den mögliga sidan, för att sedan omförpacka den och döpa om den. Bara sådär. Sen frågade de han som var ansvarig: Skulle du köpa och äta en sån här är ost? Och vad svarade han? Ja, jag skulle köpa en sån här ost! Clever guy... :) / Gabbi

Fullständigt nödvändiga detaljer

När jag var i parken och såg Emajl, så var det Världsmiljödagen kommer jag ihåg. De bjöd liksom på ekologisk äppelcider och rabarberkompott. Gott. Nyss undrade jag hur jag kommer ihåg sådana onödiga detaljer, men sedan gick det upp för mig att ingen detalj den dagen var onödig. Allt var fullständigt nödvändigt.

Men det roligaste av allt är att jag aldrig kommer ihåg detaljer annars! Oh då menar jag verkligen aldrig. Jag har sämre minne än en stackars guldfisk. Och om det är synd om guldfisken, då är det faktiskt dubbelt så synd om mig. Uschjamej...
Iallafall, så tänkte jag inte skriva om det idag. Nu. Jag blev bara påmind av den fina dagen när jag hittade just exakt den där äppelcidern igår. Jag kommer ihåg flaskan. Se, ännu en onödig detalj! Och sedan så hörde jag hans liveskiva så sent som alldeles nyss. Jag kom in på ett villospår, märkte jag. Jag skulle bara berätta hur gott det var med ekologisk äppelcider och biggaråer igår kväll!
Så kan det gå, hej hå.

/ Gabbi

RSS 2.0